ניהול פיננסי נכון לבית

Yossef Vanunu
24 אוקטובר 2022
ניהול פיננסי נכון לבית

ניהול פיננסי נכון לבית הוא הכרחי בימים המודרניים של היום. אחרי הכול, רמת המחיה רק עולה והמשכורות נותרות נמוכות. כתוצאה מכך, רבות המשפחות שמתקשות לסיים את החודש, כמו גם נכנסות לחובות שמאוד קשה לצאת מהם בטווח הארוך.

כלכלת המשפחה היא מדע מדויק, וקל ופשוט ללמוד אותו. כל שיש לעשות הוא להתמיד, ותופתעו לגלות כמה מהר אתם יכולים להחזיר את התשלומים ואפילו לחסוך כסף.

ניהול כלכלי נכון לבית מתחיל בניהול תזרים

תזרים היא אינה מילה גסה במגזר הפרטי. ניהול פיננסי נכון לבית הוא חיוני ממש כמו בבית עסק, וכדאי ואף מומלץ לערוך אותו בצורה מדויקת ושיטתית, עם רווח לסטיית תקן.

איך זה עובד?

  • לוקחים דף ועט או פותחים מסמך במחשב ומפרטים את כל ההוצאות וההכנסות שקיימות בבית במשך כחודש. יש לחשב כל הוצאה מחשבון החשמל ועד לדלק לאוטו, כמו גם כל הכנסה ולרבות הכנסה פאסיבית. כדאי ואף מומלץ לנסות ולהגדיל את ההוצאות החודשיות מעבר למצופה, שכן תמיד מתעוררות הוצאות שאין לצפות כמו מתן מתנה לאירועים או תשלום על תיקון הרכב
  • בוחנים את ההוצאות לעומת ההכנסות – האם ההכנסות של הבית כיום מכסות את ההוצאות? במידה ולא, יש לנסות ולחשוב במה ניתן לקצץ
  • משלמים וחוסכים – מקפידים להותיר מספיק כסף בכדי לשלם את כל ההכנסות, ומנסים לפתוח פיקדון חיסכון, תוכנית גמל או קרן השתלמות אישית, בכדי לחסוך לעתיד

כאשר התזרים שלכם מוכן ומסודר, אתם יודעים כיצד כדאי לכם להתנהל ביומיום עם המזומנים שלכם, ועל ידי כך מודעים להוצאות ספונטניות ומתי וכיצד ניתן להימנע כך שתוכלו לחסוך.

בנוסף, הסיכויים גבוהים שתאתרו תשלומים קבועים שאתם יכולים לוותר עליהם או תשלומים מיותרים. השתדלו לבטל ולבדוק את הנושאים הללו בצורה מעמיקה, ותופתעו כמה תוכלו לחסוך.

כאשר אתם מודעים לקיבולת ההוצאות החודשית, כלכלת המשפחה תשתפר. יתכן והחודשים הראשונים יהיו לא פשוטים, אך הקפידו לזכור את המטרה בטווח הארוך. "דברים טובים מגיעים לאנשים שמחכים."

בונים תקציב מסודר

ועם זאת, לעיתים התנהלות מודעת אינה מספיקה. ניהול פיננסי נכון לבית פעמים רבות מצריך גם הכנה של תקציב מסודר, שתוכלו להקצות לכל בעלי הבית ועל ידי כך לשלם את החובות וגם להתחיל לחסוך.

אם, לדוגמא, לפי התזרים ההכנסות שלכם עומדות על כ- 15,000 ₪ בחודש, וההוצאות על כ- 20,000 ₪ בחודש, יהיה עליכם למצוא את הדרך להפחית את כמות ההוצאות ללפחות 12,000 ₪. לאחר מכן, יהיה עליכם להצליח לעמוד בכך, על ידי בנייה של תקציב מסודר הכולל את כל ההוצאות הקבועות שלכם, כמו גם הוצאות פתאומיות שעשויות להתעורר מידי חודש.

ניהול פיננסי אישי תלוי ברתימה של כל בני הבית לתהליך. הקפידו להסביר את החשיבות והצורך בהחזרת הכספים, בכדי לבנות לעצמכם ולמשפחה שלכם עתיד טוב יותר בטווח הארוך.

 

ניהול של תזרים ותקציב מסודרים עשויים להצריך הסתגלות בראשית הדרך, אך מדובר בכלים שיכולים לסייע לכם לצאת מהחובות סופית ואפילו להתחיל לחסוך. השתדלו לגשת אליו בסבלנות וקור רוח, והבינו כי הוא מצריך זמן. יתכן ויהיה קשה, אך בסופו של דבר אתם תיהנו מתגמולים רבים.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים!
newsletter
הירשמו לניוזלטר שלנו הירשמו לניוזלטר שלנו

    עוד מאמרים בנושא
    מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
    10 נובמבר 2022
    ניהול פיננסי נכון לבית
    עולם הפיננסים
    24 אוקטובר 2022
    ניהול כלכלי נכון לעסק
    20 אוקטובר 2022
    ניהול עסק והשכלה פיננסית – מה הקשר?
    13 ספטמבר 2022
    איך בונים תוכנית עסקית חכמה?
    20 יוני 2022
    השכלה פיננסית
    עולם היזמות
    29 יוני 2021
    whatsapp ייעוץ בוואטסאפ