השכלה פיננסית

מערכת ECS
29 יוני 2021
השכלה פיננסית

תחום הפיננסים הינו עולם תוכן שרלוונטי לכל אחד ואחת מאיתנו. כל אדם בוגר שעובד למחייתו ומנהל חשבון בנק, מוטב שידע כיצד להתנהל כלכלית בצורה נכונה על מנת להפיק את המירב מההכנסות שלו ולצמצם את הוצאותיו. השכלה פיננסית היא המפתח להשגת היעדים שהצבנו לעצמנו בחיים האישיים והמקצועיים שלנו, ולכן זהו הנושא בו נעסוק בהרחבה במסגרת המאמר הבא. 

אנחנו מזמינים אותך לאירוע שילמד אותך כל מה שאתה חייב לדעת על שליטה בכסף שלך כמו שלא לימדו אותך לפני – לא בבית הספר, לא במכללה ולא באוניברסיטה! לפרטים נוספים לוחצים כאן!

מהי השכלה פיננסית?

הנושא של השכלה פיננסית הוא כמו תמנון רב זרועות. מעבר לנושא של לימודי בנקאות, אפשר ללמוד גם בנושא הביטוחים, ההשקעות בשוק ההון, המשכנתאות ועוד. יש הרבה אלמנטים שנוגעים לכסף שלנו, והמגוון בשוק הוא עצום. מרבית החברות הגדולות ביותר בישראל הם אינן חברות קמעונאיות, אלא גופים כלכליים חזקים כמו בנקים, חברות ביטוח ובתי השקעות שונים. 

המישור המקצועי של השכלה פיננסית

רכישת השכלה פיננסית תעזור לאנשים לא רק במישור המקצועי, אלא גם במישור האישי. אנשים יביאו בצורה טובה יותר איפה נמצא הכסף שלהם, האם יש להם קופות אבודות, ואיך אפשר להרוויח ולמקסם את ההשקעות שלכם. הרבה מאוד אנשים לא מבינים דברים בסיסיים בהתנהלות עם כסף, וכתוצאה מכך, סופגים הפסדים גדולים מדי שנה. כאשר מבינים בתחום ויודעים שאפשר, למשל, להתמקח על תנאי משכנתא, אפשר לייצר רווח פאסיבי להרבה מאוד שנים.

האם יש יתרון להשכלה פיננסית ממסגרת לימודים אקדמית?

הכניסה לשוק הפיננסים הישראלי אינה מורכבת מדי. דווקא בתחום הכלכלי, תואר אקדמי הוא אינו נדרש, ויש צורך דווקא בתואר מקצועי. יש לא מעט מכללות מקצועיות בישראל שמספקות השכלה פיננסית והן מתמחות בשוק הכלכלה על כל נספחיו. המכללות הללו מסוגלות לספק לא רק הדרכה, אלא גם חיבור לעבודה וסטאז' בחלק מהגופים הגדולים בישראל. 

כיום, הכשרות מקצועיות חוץ- אקדמיות נחשבות מאוד פרקטיות, וזה מה שמחפשים כיום בחברות ביטוח וייעוץ שוק ההון. כל הנושא של הרקע ומקצועות הבסיס הוא אינו רלוונטי, כאשר רק מידע פרקטי שיכול לעזור ולייצר רווח הוא חשוב. השכלה פיננסית אשר נרכשת במסגרת איכותית היא קריטית להצלחה, שכן קבלת בסיס טוב, הוא כפי שהסברנו קודם לכן, כרטיס הכניסה שלכם לתחום הפיננסי. 

באילו תחומי עיסוק נדרשת השכלה פיננסית?

כל מי שעוסק כיום בתחום הפיננסי, וקיבל השכלה פיננסית יכול לעסוק בתחום הן בתור עצמאי והן בתור שכיר. כל החברות הגדולות מחפשות עובדים כל הזמן והביקוש הוא עצום, ולכן מדובר בתחום שנכון מאוד להיכנס אליו. תחום הכלכלה והפיננסים הוא כזה שמהווה גם בסיס טוב לתחומים אחרים, ואפשר לשלב בו את עולם המשפטים, החוזים ועוד.

על התועלות הרבות שמציעה השכלה פיננסית

אדם שרכש השכלה פיננסית, יודע כיצד לנהל את ענייניו הכספיים ומבין כיצד למנף את ההון שעומד לרשותו כדי להגיע למצב של יציבות פיננסית. בנוסף לתועלות אלו, ישנם תחומי עיסוק רבים שאפשר להשתלב בהם באמצעות הכלים שמקבלים במסגרות שמספקות השכלה פיננסית, ובכללם: עולם המשכנתאות, תחום הביטוח, שוק ההון, תחום הבנקאות ועוד. 

איפה לומדים השכלה פיננסית?
כיום, השכלה פיננסית זמינה במסגרות לימוד שונות וביניהן אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר מקצועיים, שמציעים הכשרה קצרה, ממוקדת יותר ומעשית. התשובה לשאלה היכן ניתן ללמוד השכלה פיננסית, תלויה במידה רבה בהקשר שבו בוחרים ללמוד את התחום. כאמור, השכלה פיננסית זמינה גם במוסדות לימוד פורמליים, למשל במוסדות אקדמיים המציעים תואר ראשון או שני בכלכלה או מנהל עסקים. 

אולם ניתן בהחלט גם ללמוד השכלה פיננסית בקונוטציה ספציפית יותר, כגון קורס לניהול כספים, קורסי הנהלת חשבונות, הכשרה לייעוץ משכנתאות, קורס ניהול ביטוח, לימודי השקעות נדל"ן, קורס למשקיעים בשוק ההון, קורס בכלכלת המשפחה, וכן הלאה. 

חלק מן ההכשרות הללו שמקנות השכלה פיננסית, מוצעות במסגרת ארגונים גדולים, המכשירים עתודות כוח אדם שנועדו לאייש תפקידים ספציפיים. מנגד, ישנם גם קורסים מקצועיים שנועדו לסייע ליזמים ויזמיות בהקמת עסקים עצמאיים בישראל, ומקנים ידע פיננסי חשוב לשם כך. למשל, קורסים לניהול עסק של עמותת מט"י המסובסד מטעם משרד התמ"ת, או קורס כלכלת המשפחה של עמותת פעמונים.

השכלה פיננסית היא קריטית גם להתנהלות כלכלית נכונה

ישראלים רבים תוהים היכן ניתן לרכוש השכלה פיננסית שתסייע לא רק בפן המקצועי, אלא גם במישור האישי. שאיפתו של כל אדם בסופו של יום, הינה לבנות משק בית רווחי, ולהעניק חיי רווחה לבני משפחתו. בעזרת השכלה פיננסית, ניתן גם למקסם את התועלת מההכנסות שעומדות לרשותנו, גם לצמצם את ההוצאות השוטפות שלנו וגם למצוא דרכים חדשות להגדלת ההכנסות.
במסגרת הקורסים שמקנים השכלה פיננסית, נלמדים לעתים גם כלים חשובים הנוגעים לחיסכון או השקעה בשוק ההון, שאותם יש מקום ליישם בהקשר של ניהול כלכלת המשפחה. 

השימושים השונים של השכלה פיננסית

התנהלות כלכלית נכונה היא חשובה לכל אחד ואחת מאיתנו. ניתן לקחת הרבה מאוד אלמנטים מהלימודים הפיננסיים במסגרות ההשכלה הפיננסית, וליישם אותם באופן פרטני בחיי היום יום שלנו ובכל הנוגע לניהול כלכלת המשפחה. כאמור, הרבה אנשים בישראל נוהגים להשקיע כיום את כספם באפיקי חיסכון ובשוק ההון, ורוצים לדעת כיצד לנהל את קופות הגמל, את הביטוחים ואת מכשירי ההשקעה שלהם באופן נבון ומושכל יותר. זהו עוד עולם ידע שאותו ניתן לרכוש במסגרת קורסים העוסקים בהשכלה פיננסית.

בשורה התחתונה

השכלה פיננסית היא לא הכשרה ספציפית אלא מנעד שלם של כלים שיכולים להביא לכל אחד מאיתנו תועלת רבה, גם במישור האישי וגם בפן המקצועי. ככל שנדע לנהל בצורה מושכלת יותר את ענייני הכספים שלנו, כך נהיה בקיאים יותר ביכולת למנף את הכסף שצברנו במאמץ רב, ולייצר ממנו רווחים שיסייעו לנו ולבני משפחתנו בהשגת היעדים המשותפים בטווח המיידי והרחוק. 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים!
newsletter
הירשמו לניוזלטר שלנו הירשמו לניוזלטר שלנו

    whatsapp ייעוץ בוואטסאפ