לימודי יזמות

מערכת ECS
29 יוני 2021
לימודי יזמות

מכירים את סיפורי ההצלחה האלו שמגיעים מדי פעם לכותרות – על סטארטאפים ישראליים שעשו "אקזיט" בשווי מיליוני דולרים? פעמים רבות מדובר בסיפורי הצלחה שהחלו כרעיון שאפתני של אדם אחד או קבוצת אנשים, שהיו נועזים וחכמים דיה כדי להשקיע בפיתוח של רעיון מסוים. לרוב במסגרת סיפורי ההצלחה האלו, אנו שומעים רק על "השורה התחתונה" – ה"מכה" שאותו מיזם הצליח לעשות. אך מה שלא מספרים לנו עליו, הוא הדרך שהאנשים מאחוריו נאלצו לעבור כדי להביא את הרעיון שלהם להצלחה. ישנן לא מעט אבני דרך שיזמים נדרשים לעבור בדרך להצלחה העסקית המיוחלת, והן כוללות: בדיקת היתכנות טכנולוגית, בניית תוכנית עסקית, השגת מימון, עבודה על תוכנית שיווקית, וכן הלאה. מדובר בהמון תהליכים שחשוב לדעת כיצד לגשת אליהם, כדי לבצע אותם בצורה נכונה, ולשם כך בדיוק הוקמו מסלולים שונים של לימודי יזמות.

אנחנו יכולים לבנות עבורך מסלול מותאם אישית ללימודי היזמות שלך – שיובילו אותך לפריצה עסקית, לפרטים נוספים לוחצים כאן!

לימודי יזמות – הדרך שלכם להצלחה

על מנת שאדם יוכל להפוך ליזם מצליח, הוא זקוק בראש ובראשונה לרעיון פורץ דרך. אולם בניגוד למה שאולי מקובל לחשוב, ההצלחה העסקית לא נגמרת ברעיון טוב. כדי לבנות מיזם משגשג ורווחי, בנוסף לרעיון יש צורך גם בידע ומיומנויות בתחומים עסקיים שונים, וביניהם: ניהול פיננסי, ניהול מקצועי, ניהול כוח אדם, ניהול טכנולוגי, היבטים משפטיים של ניהול העסק, פרסום ושיווק ועוד. למרבה הצער, מאחר והיזם נדרש לתפקד במגוון "כובעים" במקביל – מה שמחייב רכישת מיומנויות במספר גדול של עולמות תוכן, רבים מן המיזמים אינם שורדים את השנתיים הראשונות להקמתם. 

אף שישנן תכונות יזמיות שאנשים מסוימים נולדו איתן, כמו יכולות מנהיגות ויחסי אנוש מצוינים, את שאר הכישורים בהחלט ניתן וצריך ללמוד באופן מסודר כדי להצליח בעסקים ולהימנע משגיאות נפוצות שיזמים רבים מבצעים בתחילת דרכם. למשל: טעויות שנובעות מתכנון פיננסי לוקה בחסר, או טעויות שיווקיות. במסגרת לימודי יזמות ניתן לרכוש רבים מהכלים שמסייעים לאדם עם רעיון מנצח להוביל את המיזם שלו להצלחה.

לימודי יזמות – למי זה מתאים?

לימודי יזמות מתאימים לכל מי שיש לו משיכה לתחום העסקי והיזמי, למי שיש לו רעיון טכנולוגי או רעיון עם פוטנציאל עסקי, ומעוניין לרכוש את הכלים שיאפשרו לו להוציא את הרעיון אל הפועל. כמובן, גם מי שכבר הקימו עסק עצמאי או סטארטאפ, יכולים להפיק תועלת רבה מלימודי יזמות, שישדרגו את ארסנל הכלים העומדים לרשותם ויאפשרו להם לפתח את המיזמים שהקימו בצורה יעילה ונבונה יותר.

אילו סוגי תכנים נלמדים במסגרת לימודי יזמות?

במסגרת לימודי יזמות, נלמדים מגוון נושאים, ובכללם: 

  • בניית מודל יזמות
  • ניתוח שוק
  • פילוח קהלי יעד
  • פתרונות מימון
  • עריכת הסכמים
  • בנייה של תוכנית עסקית
  • ניהול פיננסי של העסק
  • התמודדות עם חסמים ומכשולים בדרך
  • תהליכי מכירה אפקטיביים 
  • שיווק ופרסום בעסק
  • ניתוח מודלים עסקיים
  • ניהול מוצלח של משא ומתן
  • היבטי מיסוי בניהול עסקים
  • היבטים משפטיים בניהול עסק
  • התנהלות מול רשויות המדינה
  • הצגת רעיונות עסקיים למשקיעים פוטנציאליים
  • מודיעין עסקי 
  • חדשנות
  • מיומנויות פרזנטציה

 

אלו הם כמובן רק חלק מן הכלים שמקבלים במסגרת תוכניות הלימוד השונות של לימודי יזמות, כאשר כל מסלול לימוד בכל מסגרת, מציע סילבוס קצת שונה.

אילו מוסדות לימוד מציעים לימודי יזמות בישראל?

לימודי יזמות הם למעשי תת נושא שנלמד במקרים רבים במסגרת תואר במנהל עסקים.
כך שניתן ליהנות מלימודי יזמות במסגרת לימודי מנהל עסקים לתואר ראשון או תואר שני.
אולם חשוב לדעת שניתן להגיע ללימודי יזמות גם כלימודי תעודה או במסגרת קורס קצר, שאינם מחייבים מעבר דרך המסלול האקדמי. מוסדות לימוד רבים בארץ, וביניהם בתי ספר מקצועיים ומכללות, מציעים לימודי יזמות במתכונות שונות. לרוב מדובר בקורס שנמשך מספר חודשים, ומתמקד בהקניית כלים חיוניים לכל אדם שמעוניין להקים עסק ולגלות כיצד לעשות זאת בצורה נכונה ומחושבת. ישנם גם לימודי יזמות המוצעים מטעם מט"י – עמותה במימון של משרד התמ"ת הפועלת לקידום יזמים ובעלי עסקים קטנים ובינוניים בישראל.

איזו תעודה לימודי יזמות מקנים?

בוגרי לימודי יזמות בישראל, מקבלים תעודת גמר שונה כתלות במסלול הלימוד בו רכשו את כישוריהם. מי שלימודי היזמות שלהם התבצעו במסגרת לימודי מנהל עסקים לתואר ראשון או שני, יקבלו מן הסתם תעודת תואר ראשון מהמוסד האקדמי שבו למדו. לעומת זאת, כאשר לימודי יזמות מתבצעים במסגרת קורס קצר או לימודי תעודה, יקבלו הבוגרים תעודת גמר או דיפלומה של המוסד בו השלימו את לימודיהם.

במה אפשר לעבוד אחרי לימודי יזמות?

בוגרים של לימודי יזמות יוצאים לעולם "האמיתי" כשבאמתחתם כלים שימושיים ביותר.
המיומנויות הנרכשות במסגרת לימודי יזמות מאפשרות לבוגר לשגשג הן כבעל עסק או סטארטאפ, והן כשכיר המתפקד בתפקידי מפתח בארגונים שונים, כגון משרת פיתוח עסקי, ניהול פרויקטים, ייעוץ אסטרטגי, גיוס משקיעים ועוד. 

כמה בוגרי לימודי יזמות מרוויחים?

שכרם של בוגרי לימודי יזמות הוא דינאמי ומשתנה מאוד כתלות בסוג המשרה שהם מאיישים או המיזם שהם מקימים. מאחר ורבים מבוגרי מסלולי היזמות בוחרים בכיוון של הקמת עסקים עצמאיים, קשה לאמוד בבירור את היקף ההשתכרות שלהם. אולם הבוגרים שבוחרים לצבור ניסיון בעולם העסקי בתור שכירים, נהנים משכר התחלתי של כ- 8,500 ש"ח בממוצע בתפקידי ייעוץ התחלתיים, ועד שכר שנע בין 15 עד 25 אלף שקלים בתפקידי ייעוץ ופיתוח עסקי או אסטרטגי בכירים יותר. הכל כתלות בהשכלתו של העובד, אופי התפקיד והניסיון שהוא מגיע איתו. 

בשורה התחתונה

אם מאז ומתמיד ראיתם את עצמכם כיזמים, ואתם מסתובבים בעולם כשבראשכם רעיונות גדולים שרק מחכים לקרום עור וגידים, זה הזמן שלכם להצטייד בכלים שיאפשרו לכם להפוך את החלומות שלכם למציאות, באמצעות לימודי יזמות. 

 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים!
newsletter
הירשמו לניוזלטר שלנו הירשמו לניוזלטר שלנו

    whatsapp ייעוץ בוואטסאפ