יזמות עסקית לנשים – 10 נשים יזמיות פורצות דרך

מערכת ECS
22 פברואר 2021
יזמות עסקית לנשים – 10 נשים יזמיות פורצות דרך

שוויון זכויות בין נשים לגברים הוא נושא חשוב מאוד שלאט לאט מתוקן, לאחר עוול של שנים רבות. יותר ויותר נשים מקבלות הזדמנויות שוות, והשכר שלהן מתחיל להשתוות לזה של מקביליהן הגברים. למרות שעדיין יש פערים ותמיד יש מה לשפר, ישנן יזמיות גדולות שנותנות השראה להמון נשים בעולם. יזמות עסקית לנשים הוא תחום בו יש לכל אחת מקום וכדי לתת השראה, הנה 10 נשים יזמיות שפרצו דרך ועשו זאת בגדול.

הנשים היזמיות העשירות ביותר בתחום של יזמות עסקית לנשים

בגיבוש רשימת יזמות עסקית לנשים נתחיל משם שהוא לא כל כך מוכר לקהל הישראלי, אך בהחלט בולט מבחינה עולמית. ג'ינה ריינהרט היא יזמית אוסטרלית ששוויה הוא לא פחות מ – 11.7 מיליארד דולר. ריינהארט דורגה בשלבים מסוימים ברשימת עשרת האנשים העשירים בעולם, והיא היו"ר של חברת כרייה ענקית, אותה ירשה, אמנם הביאה לגבהים חדשים מאז נכנסה לתפקיד. במקום השני, שם יותר מוכר – אופרה ווינפרי, בדרנית אפרו אמריקאית ששווה כיום כ-3 מיליארד דולר. בארסנל שלה אין ספור הרפתקאות עסקיות מצליחות ותרומות נדיבות.

Gina Rinehart

קרדיט:https://en.wikipedia.org/wiki/Gina_Rinehart

יזמות עסקית לנשים במקומות מאתגרים

השם השלישי ברשימה שלנו אפשר למצוא שם מאוד מיוחד – פולורונשו אלקיג'ה. אלקיג'ה היא אשת עסקים ניגרית, שהצליחה דווקא ביבשת אפריקה, שם הסיכויים של הצלחת יזמות עסקית לנשים הם נמוכים מלכתחילה. אלאקיג'ה חברה מצליחה שהקימה בעצמה – סופרים סטיצ'ס, והיא מצליחה גם בתחום הדלק וההדפסה. שם מעניין נוסף הוא דניס קואטס, שהצליחה בתחום שנחשב מאוד גברי – תחום הימורי הספורט. קואטס היא הבעלים של אתר BET365, שהוא אתר ההימורים הגדול והמוכר בעולם.

Folorunsho Alakija

קרדיט:https://energycouncil.com/event-speakers/folorunsho-alakija/

שירה ומשחק בתחום של יזמות עסקית לנשים

השם המוכר ביותר בנושא של יזמות עסקית לנשים הוא כמובן הזמרת ביונסה. ביונסה היא יזמית פורצת דרך לא רק בתחום המוזיקה, אלא גם בתחום החסויות, השקעות נדל"ן וליינים של ביגוד הנושאים את שמה. ביונסה ובן זוגה, הראפר ג'יי זי, מחזיקים בשווי רשת משותף של מעל למיליארד דולר. שם נוסף מתחום הבידור – סופיה ורגרה. השחקנית ששיחקה בלהיט "משפחה מודרנית" שווה 37 מיליון דולר, בזכות חסויות שונות שהצליחה לסגור בעצמה והקמת חברת ניהול כשרונות לצעירים לטיניים.

מותגים שנוצרו בעזרת יזמות עסקית לנשים

אם ננסה להישאר בתחום התקשורת של יזמות עסקית לנשים נקבל את אריאנה הפינגטון. הפינגטון נשמע מוכר, מדובר במקימה של כלי התקשורת הפינגטון פוסט הפופולארי. הפינגטון מכרה את המותג שלה ל-AOL בלא פחות מ-315 מיליון דולר, ועשתה את עסקת חיה מתחום אותו היא אוהבת. יזמית נוספת שהקימה עסק משגשג בשתי ידיה היא דבי פילדס, שהקימה את "מיסיס פילדס בייקריס", שהוא כיום אחת ממותגי העוגיות החזקים ביותר בעולם.

Arianna Huffington

קרדיט:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arianna_Huffington

יזמות עסקית לנשים אסיאתיות

אחד השמות המעניינים ברשימה היא שר וונג, אחת ממקימות חברת התקשורת הענקית HTC. כמו באפריקה, גם באסיה יש בעיה גדולה בנושא יזמות עסקית לנשים כאשר לא פשוט כלל להצליח ולהתקדם. וונג עשתה תואר בכלכלה והקימה כמה חברות קטנות עד שהגיעה ל-HTC. לוונג יש שווי שוק של 1.6 מיליארד דולר, והיא נכנסה בקביעות לרשימות הגדולות של היזמים המצליחים בעולם של פורבס, ברוב העשור הקודם. יזמית אסיאתית מצליחה נוספת היא וואנג לאיצ'ון, היו"ר של חברת לוקשייר. למה לוקשייר חשובה לכולנו? מכיוון שהיא מייצרת חלקים עבור חברת אפל. ללאיצ'ון הון המוערך ב – 1.5 מיליארד דולר.

יזמות עסקית לנשים במדינת ישראל

יש עוד המון נשים חזקות ומשפיעות בעולם, והתחום של יזמות עסקית לנשים צובר תאוצה בשנים האחרונות. בארץ, אפשר להסתכל בהערצה על נשים כמו שרי אריסון, אופירה אסייג, ג. יפית ופנינה רוזנבלום, שהצליחו לבנות אימפריות גדולות, כל אחת בתחומה, ולהצליח להיכנס למיינסטרים בזכות עצמן. מבחינה פוליטית, ראוי גם להכניס לדיון את אנגלה מרקל, שהיא קנצלרית גרמניה כבר שנים ארוכות, והיא מנהיגה אהובה ונערצת באחת המעצמות הגדולות של העולם.

יזמות עסקית לנשים – כי כולנו יכולות

נשים מוכשרות רבות נכנסות כיום לעולם העסקים ומצליחות לא פחות מגברים. הכניסה לתחום של יזמות עסקית לנשים, מגיעה עם חששות ועם סטיגמות מובנות של מיזוגניות והעדפת גברים, אך המציאות כיום היא שונה, כאשר להרבה נשים יש הזדמנות שווה להוכיח את עצמן ולהראות שהן יכולות להצליח בענק בכל תחום שהוא, תוך כדי קבלת השראה מנשים שכבר עשו זאת בעבר.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים!
newsletter
הירשמו לניוזלטר שלנו הירשמו לניוזלטר שלנו

    whatsapp ייעוץ בוואטסאפ